Modul 1, Subiect 1
În desfășurare

Utilizarea materialelor vizuale la clasă

Gina Crainic 14/04/2024

Imaginile vizuale au devenit astăzi o parte integrantă a vieții, fiind important ca învățarea vizuală să fie încorporată în educația școlară. Oamenii folosesc nouă inteligențe pentru a înțelege și a învăța noi cunoștințe, iar învățarea vizuală este una dintre ele. Toată lumea folosește imagini într-o oarecare măsură pentru a comunica cu ceilalți. Alfabetizarea vizuală poate fi descrisă ca abilitatea de a gândi, de a dezvolta idei noi și de a le exprima vizual.

Imaginile luminoase, colorate și semnificative au un impact imediat asupra simțurilor. Prin urmare, informațiile primite prin imagini sunt mai eficiente decât cele primite numai prin intermediul mijloacelor de comunicare scrise sau verbale. Este interesant de observat copiii mici, care nu pot încă să citească sau să scrie, percep totul în jurul lor în imagini și sunt atrași în special de cele care sunt viu colorate. Pe măsură ce îmbătrânim, putem purta acele imagini cu noi, creând amintiri ale primilor ani.

Acest curs explorează instrumentele și resursele de predare vizuale pe care profesorii le-ar putea folosi în sălile de clasă. De asemenea, vom explica modul în care elementele vizuale pot ajuta elevii să se exprime, să comunice cu ceilalți și să își coroboreze răspunsurile la întrebările puse la evaluări. Cursanții vizuali percep informațiile și datele pe care le primesc în imagini și imagini, interpretând chiar și cele mai tehnice date în imagini. Aceștia înțeleg, examinează și stochează informațiile pentru consultare, recuperare și revizuiri viitoare. Aceasta poate fi o abilitate valoroasă.